Idrettstiltak for barn i lavinntektsfamilier

Postet av Stange Sportsklubb den 27. Apr 2023


Over 600.000 til idrettstiltak for barn i lavinntektsfamilier

VIKTIGE MIDLER: Ordfører Bjarne H. Christiansen og kommunestyremedlem Rønnaug Bysveen mener de ekstra midlene fra regjeringen til idrettene er svært viktige. Pengene er øremerket aktivitet for barn i lavinntektsfamilier, og vil hindre frafall og bekjempe utenforskap.
VIKTIGE MIDLER: Ordfører Bjarne H. Christiansen og kommunestyremedlem Rønnaug Bysveen mener de ekstra midlene fra regjeringen til idrettene er svært viktige. Pengene er øremerket aktivitet for barn i lavinntektsfamilier, og vil hindre frafall og bekjempe utenforskap. Foto: Gjermund Trøan

Åpne deleknapper for artikkelen

 27.04.23 14:18

 

STANGE: Regjeringen gir 125 millioner ekstra til idretten for å øke deltakelsen. Stange kommune får 654.959 kroner øremerket aktivitet for barn i lavinntektsfamilier.


Det er kjempebra! Vi vet at kulturminister Anette Trettebergstuen har stått på for å gi mer midler til grasrota, i tillegg til at det gis full momskompensasjon til idrettslagene for andre året på rad.

Det sier Rønnaug Bysveen, som sammen med Ap-kollega og ordfører, Bjarne H. Christiansen, møter Stangeavisa for en prat i Stangehallen.

For å hindre frafall

Regjeringen har nå bestemt at idretten får 125 millioner kroner ekstra, for å få deltakelsen opp og prisene ned. Pengene kommer fra spillemidlene og utbetales i mai. De går til de områder og klubber som sliter mest.

– Målet er å få tilbake de ungene som falt fra idretten under pandemien, og de som nå faller fra i dyrtid, sier Bysveen.

Kommunene i Innlandet fylke får til sammen 5,9 millioner kroner. Av alle disse får Stange kommune 654.959 kroner. Til sammenligning får Hamar 815.035 og Ringsaker 695.542 kroner. Løten får ingenting, fordi kommunen må ha minst 200 barn i familier med lavinntekt. Stange kommune har 504 barn i lavinntektsfamilier.

Bekjemper utenforskap

Ordfører Christiansen og kommunestyremedlem Bysveen jubler for pengene.

– Dette er så viktig. Når pengene ikke strekker til er det fort treningsavgiftene som prioriteres vekk. Da får man som regel ikke være med, sier Bysveen.

– Da blir det mer utenforskap, sier Christiansen.

Det er noe som forplanter seg fort til barnets sosiale liv ellers.

Les også: Gratis curlingtilbud for lavinntektsfamilier: – Vi vil være en klubb for alle

Idrettsrådet fordeler

Det er de forskjellige kommunenes idrettsråd som får oppdraget med å fordele midlene, for det er rådet som kjenner de lokale klubbene beste. Stange idrettsråd representerer åtte fleridrettslag og mange særidrettslag, totalt 21 tilknyttede idrettslag med omlag 5.500 medlemmer til sammen. For leder i Stange idrettsråd, Torild Jacobsen, var nyheten rykende fersk da Stangeavisa tok kontakt. Hun ser på oppgaven med stor glede.

– Det er kjempepositivt! Det bidrar til at man også kan få med de som normalt ikke har mulighet til å bli med. Dette er med på å bekjempe utenforskap, sier Jacobsen.

GLAD FOR TILDELING: Leder i Stange idrettsråd, Torild Jacobsen, er glad for ekstra midler til aktivitet for barn i lavinntektsfamilier. Bildet er fra et møte med SSK i fjor.
GLAD FOR TILDELING: Leder i Stange idrettsråd, Torild Jacobsen, er glad for ekstra midler til aktivitet for barn i lavinntektsfamilier. Bildet er fra et møte med SSK i fjor. Foto: Gjermund Trøan

Hvordan fordelingen blir, er litt tidlig å si noe om.

– Vi må se nærmere på fordelingskriteriene først. Det er viktig å sikre at midlene går til det de er tenkt til, sier Torild Jacobsen og legger til:

– Vi er glade for denne ekstra tildelingen i 2023, men samtidig er det nødvendig å finne langsiktige løsninger for å hindre at økonomi blir en barriere for inkludering av alle barn og i idretten.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.