Ishockey

På slutten av 50-tallet ble det stiftet en ishockeygruppe på Stange, med Marius Langberg i spissen. Han var både spiller og formann. Gruppa fikk midler fra ishockeyforbundet, og satte opp vant innafor lengdeløpbana på Stange. Ved åpning av banen kom et av landets storlag, Tigrene, på besøk fra Oslo.

Hockeygruppa hadde verken garderober eller det mest avanserte utstyret. En 100-liter stor tønne på en kjelke ble brukt til å vanne bana. Stange spilte seriespill og møtte blant annet Storhamar – og Ham-Kam, som også hadde hockey­lag på den tiden. Marius Langberg kan fortelle følgende fra kampen mot Storhamar: 

– Storhamar begynte å bli et ordentlig lag da. De hadde leggskinner og hjelm, mens vi spilte med topplue og lange hjemme­strikka strømper. Jeg husk­er at vi tapte en kamp mot Storhamar hele 19-1. På stillingen 19-0 sto hang jeg på vantet – kjempe­sliten – men så kom pucken. Jeg måtte jo gjøre noe med den, og keepern til Storhamar ropte ”Skyt Marius! Skyt!”. Vi kjente hverandre godt, og ting var egentlig ganske vennskapelig. Jeg lukket øynene og skjøt, og pucken gikk i mål, mellom beina hans, forteller Marius.

Hockeygruppa bestod stort sett av spillere som på sommerhalvåret spilte fotball og holdt på i tre-fire år før alt ble lagt ned.

I januar 2019 opprettet SSK en hockeykomite ledet av Mats Haugli. Komiteen sitt ansvar er å tilby fasiliteter egnet for løkkehockey og utføre andre tiltak for å utvikle et hockeymiljø i Stange. 

Kilde: StangeavisaTa kontakt om du har mer kunnskap om historien rundt denne undergruppen.