Seriestart for SSK Damer

Postet av Stange Sportsklubb den 19. Apr 2023

SSK Damer før seriestarten: – Målet er å beholde plassenSSK DAMER 2023: Bak fra venstre: Svein Jota (trener), Celina B. Skjærbekk, Lisa F. Sivle, Ingri B. Øvergaard, Lise Pettersen, Eira B. Fjellet, Emma Jacobsen, Anine Fosserud, Vilde Lundby, Ingrid Amalie V. Wolla, Siv Merete Kittelstad, Jennie Ramstad, Ine Marie Grønberg og Roger Lundby (trener). Foran fra venstre: Mariel A. Lågeide, Isabell G. Fenn, Mathilde V. Sagbakken, Hanna Habberstad, Gina Bryhni, Ida Kulstad, Guro Jota, Elina Sæther og Anna R. Moldøen. Foto: Martin Solli Gjerstad


Åpne deleknapper for artikkelen

 19.04.23 05:00


 

STANGE: Søndag 23. april sparker SSK Damer i gang sin sesong, borte mot Valdres. I år er det først og fremst en ting som gjelder – å beholde plassen i divisjonen.

Like sikkert som at våren er kommet, er det at fotballsesongen sparkes i gang rundt omkring i vårt kjære land. Idrettsparken på Stange er intet unntak. Om få dager er det seriestart for damenes a-lag. Fjorårssesongen var den beste på lang tid, og ble kronet med et fortjent opprykk. I år venter tøffere tester for jentene i rødt og hvitt.

– Vi forventer en helt annen motstand. Det er jo et hakk opp fra i fjor. Målsettingen må være å berge plassen. Vi er nok ikke noe topplag, men vi skal ikke være med for bare gøy heller, sier trener Svein Jota.

God utvikling

Mange idrettslag har slitt med utfordringer knyttet til pandemien, kanskje spesielt i barneidretten. Mange har hoppet av og gitt seg. Dette gjelder ikke for Stangefotballen på jentesiden. Der er det en god utvikling med jentelag i alle klasser.

– Det har på ingen måte vært noen korona-drepen her, forteller Jota.

A-laget på damesiden har derimot merket en positiv utvikling. Laget får en stadig en større tropp. Mye av det er takket være en god J17-årgang. Flere av disse ungjentene har fått, og kommer til å få, sjanser på seniorlaget.

– Er du god nok er du gammel nok. Såpass kynisk kan seniorfotballen være. Damelaget blir fort et par knepp bedre av å få med seg noen av disse unge talentene også. Skal man lykkes, trengs det som regel en blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot i troppen, forklarer SSK-treneren.

Breddeklubb

– Vi er en breddeklubb og det er der vi skal være.

Det sier Jota om klubbens ambisjonsnivå. Laget har ikke noe mål om å bli større enn de andre lagene i regionen. Tvert imot. De har et veldig bra samarbeid med andre. SSK Damers trener påpeker at ambisjonsnivået mest sannsynlig er ulikt for spillerne. Da vil SSK på ingen måte stå i veien for de som sikter enda høyere enn spill i Stange idrettspark.

– HamKam bør være regionens topplag. Vår jobb er å utvikle og hjelpe spillerne som ønsker å bli så gode at de kan ta et steg videre. Uansett om det er HamKam, Ottestad eller Storhamar, forklarer Jota.Tøffere sesong

I fjor rykket laget egentlig opp til 3. divisjon, men seriesystemet er lagt om. Derfor er de fortsatt et 4. divisjonslag på papiret. Det er lenge siden damenes a-lag på Stange spilte fotball på et så høyt nivå. Det gleder treneren, som samtidig erkjenner at det blir en langt tøffere reise denne gangen.

– For vår del rullet det godt i gang fra start forrige sesong. I år er det et hakk opp, og da må vi regne med at det blir vanskeligere. Jeg har troen. Skulle en kamp gå dårlig, blir det min jobb å motivere jentene inn mot neste kamp. Det som er så genialt med fotball, er at det er kort tid til neste mulighet, forteller Jota og fortsetter:

– Neste kamp starter på 0-0, uansett hvordan den forrige endte. 22 kamper skal spilles. Det blir en lang sesong hvor alle kamper blir like viktige. Målet blir å berge plassen. Jeg tror vi har nok kvaliteter i troppen til å spille i 4. divisjon i 2024 også.

GOD UTVIKLING: Det gror godt i de yngre rekkene, spesielt i jenteklassen. Foto: Martin Solli Gjerstad


Stangeavisa 19.04.2023Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.